Saturday, 30 June 2012

kisah CINTA : kalau jodoh tak KEMANA..

ok..entri kali nii mengenai sepasang suami isteri yang dipertemukan oleh-NYA..tak pernah BERCINTA dan BERDATING...wahh...

 ok..first of all..semua tahu kan..irma hasmie yang cantik ni dulu macam mane..tak bertudung..seksi..tapi itu DULU..manusia bole BERUBAH...and now she follows the right way that is ALLAH..dia ikot apa yang allah tetapkan..ermm..and and...tahu kan dia pernah bercinta ngan sapa dulu?? NABIL RAJA LAWAK ngan FARID KAMIL..walaupon sudah bertahun2 kenal..tapi..kedunya jodoh hanya sekejap... see..tapi dengan yang kali ini..dan bila dia berubah..dapat pon yang baik baik...wahh!! amazinglahh..cuma beberapa hari je diorang telah di pertemukan dan sgt kuat jodoh mereka...kenapa??


ok..cerita ni irma sendiri yang cerita..masa kat event BIDADARI DUNIA..aku nak crita kat sini..hahaha..ermm..ok..pertemuan kali pertama masa irma sedang buat tawaf yang ketujuh..di hadapan pintu KAABAH..ada sorang makcik yang datang ngan kluarga dia termasuk lelaki tu..kalau tak silap..mereka terserempak ngan irma dan tegur dia..dia kata nak jumpa irma pd malam tu..then..irma kata boleh boleh..jumpa kat kafe (kafe??kafe kat situ bnyak..tak jelas kan kalau kita diberitahu tmpat yang tak bernama macam tu..so korang rasa diorang akan berjumpa balik ker??) haha..then, tak sampai brape lame lpas tu mereka di pertemukan lagi sekali semasa irma habis buat tahalul (potong rambut paling kurang 3 helai yang dilakukan setelah selesai melakukan umrah)..tak sampai malam ..sekejap je dapat jumpa balik..
eyyy.....susah kot nak jumpa balik kat tempat yang ada berpuluh2 ribu manusia ...lainlah kalau kat shopping complex..pusing2 jumpa balik orang yang sama...haha..kan btol tak aku cakap..JODOH KUAT tuuu..ok..lpas tu apa berlaku..ermm..makcik tu ngan adik perempuan laki tu berborak2 ngan irma dan berkenalan antara satu sama lain..cerita mngenai latar belakang masing2..makcik tu wakilkan anak dia lamar irma...
#sampai skrg pasangan ni mnjadi idola aku .. ngeh ngeh :)


irma setuju bila makcik tu kata nak hantar pinangan bila balik ke Malaysia nanti...akhirnya..mereka di nikahkan..
ok..one more story is about DENA BAHRIN..dia bukan pelakon mahupun artis...budak biasa..sama umur ngan aku..kaki blogger..and she is married..in among 19 years old..dia di tunangkan..atas pilihan kluarga dan lelaki tu lebih berumur dari dia which is about 6 tahun beza...wonderful story..at first,..she was reject lamaran lelaki tu..tak pnah knal tak penah jumpa boleh laki tu kata dia suka kat dena..and dia proposed dena by using VIDEO CAMERA..ini yang sweet nye..dia reject pon sebab.time ni dia nak further degree enjoy with friends like being single lagi...tapi Allah dah bg dia jodoh..itu mksudnye HE knows what the best for His hamba..kan kan..dia tahu dena ni boleh jadi seorang isteri waktu usia masih muda...

 see dat picture..mula mula malu..last2 dia mula menerima.hoho..memang lah malu.TAK PERNAH PEGANG LELAKI BUKAN MAHRAM kann...heee hope those pasangan bahagia hingga akhir hayat aminn....


2 comments:

  1. ramai kawin muda sekarang kan. :) jln2 follow kawan baru

    ReplyDelete
  2. a ahh..btol tuu..harap ia brkekalan lah kann..sb skrg ramai jugak yang bercerai..

    ReplyDelete

Do comment this entry :)