Sunday, 20 December 2015

TRIP REVIEW: Tempat menarik di PENANG

kali ni nak share tempat menarik di PENANG huk huk.. tgn laju je nak menulis.. okay kali ni trip bersama rakan2 tersayang pulaa.. tak bnyak pon tempat yg kami pg.. so happy reading guys : D
acah-acah backpackers lah ni.. beg  berat  (untuk 3 hari je kot) tapi ,bawak baju macam dduk seminggu . haha *typical perempuan*

1) BUKIT BENDERA 
okay naik ni kalau nak murah.. tunjukkan kad pelajar (bg yg pelajar) dan myKad (warganegara malaysia shj) so korang boleh dpt harga serendah RM5 je..hehe murah kann 





2) Escape .. 
yeayyy ni lah tempat paling best kat sini. walaupon susah jugak nak ke teluk bahang.. semata-mata nak pg escape ni. tapi takpe. it worth okay. seriusly untuk yg challenging person. hehehe tiket masuk kalau korang nak murah. tempah by online ( macam flight tiket juga. lagi awal lagi murah ) so,yg ni kami tempah sebulan awal. so , dalam RM68 per entrance. mainlah smpai penat. masa main monkey walk, tak boleh bwak phone yee. so, kena tgkap gambar dari bawah je.  makan dan minuman are not allowed. sobs sobs.. korang kna bawak duit dan beli kat dlm.. ( boleh reload kat handband korang tu nanti ) 

ni gambar lepas main. dah tukar baju segala. tu yg pakai skirt tu haha.. 

menarik kann. kannn 
monkey walk station : gambar ni dari official photographer. huuuu
pandangan sisi monkey walk station
abaikan diri aku.. haa ni platform yg korang tgk kat bawah ni.. ada brani ? aku naik yg 20m (srius rasa macam terjun bangunan weehhh . nyesal naik hahaha )

ni pon monkey walk station. 



sebenarnya banyak lagi game lain dalam ni. especially flying fox.. lebih dari 10 checkpoint rasenye kna naik flying fox. tapi besttt boleh menjerit sekuat hati lepaskan stress hahaha.. lpastu kami nak naik game ni. tak dpt lah pulak. masa tu hujan. then diorang stopkan aktiviti.. 

Nota tambahan untuk naik bus : Kalau nak pg naik bus.. dari komtar korang boleh naik bus 101  atau mana2 bus rapid yang ke teluk bahang.. harga tiket dari komtar > teluk bahang around RM 4 ..untuk makluman lebih lanjut boleh tgk website ni  http://www.rapidpg.com.my/journey-planner/schedules/

video
untuk owner video. halalkan yee. hikss :D

OK tu je tempat2 yg menarik yg aku pg masa di penang. hehehe kirenye entry ni sesuai untuk student la sebenarnya. hehe so,  kalau ada sebarang pertanyaan dan cadangan komen di bawah yee.. :D

2 comments:

  1. Интим- красивые проститутки Одессы
    Милая и очень сексуальная блондинка приглашает по шалить Дуракам угодно, чтобы я следовал тем советам, которые даю другим. Но это невозможно, ведь я же совсем другой.

    ReplyDelete

Do comment this entry :)