Sunday, 7 September 2014

pengalaman latihan industri # part 2

hai hai semuaaa..  entri kali ni. aku taknak cerita banyak.. cuma selepas berhempas pulas aku berpraktikal di FRIM,kepong .. ini hasilnya.. ini kegembiraan, ini suka duka.. ini kenangan selama 2 bulan di sana.. sambungan entri yang pertama dulu tu.. yang ni ---> pengalaman latihan industri

 mai mai tengok ehee :')

jamuan raya FRIM 







hari presentation + jamuan raya MAAK 

dup dap dup dap.. ni hari khamis. bsok jumaat last praktikal. gila lah. ni  last minit punya ready nih.. haha

present in front of those staff and head of MAAK + my own supervisor

sesi soal jawab.. banyak yg terkantoi sbb " masih belajar kan " moga selepas ini paham konsep kimia selanjutnya.

ni lah kakak2 RA yg rapat dan selalu tolong aku.. haa yang tudung hitam tu pon student.. huhu 

staff MAAK ( sebelum ni  + sekarang ni)

free style.. haaaa

thanks to my supervisor ( Dr nasir bin mat arip) dan ketua lab MAAK (pn salamah selamat )  , kak sabariah , kak najmah , kak nora, abang din dan abang wan .. in case kalau aku lupa ..boleh baca entri ni.. hehehe

ni report yang SUDAH di hantar.. syukur alhamdulillah =)


sekitar kawasan di FRIM 


cantik tak cantiklah kan frim nih.. selalu ada sesi photography org kawin tauuu..  natural view gituu

" will you stand beside me and walk next to me ? " 

meh habaq mai.. daun dia besar weihh.. boleh jadikan tmpat berteduh.. 

"batu belah.. batu belah.. telan lah aku ..aku kempunan putera raja.." haha 

bajet jd model lah kan.. T_T 

ni zulaikha. satu UPM. sama kos. satu tmpat praktikal

ehehe.. =)

nak knal? boleh pm yee.. huhu


last word : frim ni bukan sahaja tempat student kimia.. malah student engineering , perubatan ( ada kot) , biologi , mikrobiologi , perhutanan (sudah semestinya) dan  bnyak lagi kos yang korang boleh atau CUBA apply kalau nak buat intern kat sini.. sbb frim is used to be a place for them doing a new research on something (selalunya on kayu atau natural thing).. apa salahnya kalau nak mencuba.. mana tau ada rezeki korang kan.. just hantar resume kat HR.. diorang akan decide which department you will be locate.. ok guys.. ? kalau nak tgk apa yang aku buat .. projek apa aku kena buat .. meh siniii --> pengalaman latihan industri

No comments:

Post a Comment

Do comment this entry :)