Sunday, 7 September 2014

D.I.Y : 12 simple and easy-to-make FOOD ..mesti cuba !

hai.assalammualaikum readers .. sihat tak ? dah sarapan ?? haaaa kat sini aku nak share some ideas yang korang boleh guna untuk menyediakan sarapan dengan cara paling kreatif dan senang.... ehheehe.. gambar dah ada step2 dia.. so korang just follow ikut step owkeyyy.. 

TRY 1 : bread cookies with chocolate 



TRY 2 : roti gulung with melt cheese .. yummy 

 TRY 3 : ala ala batang buruk la ni.. 

aku dah buat dah.. mak ajar .. yang serbuk tu guna chili  atau kacang hijau takpon nestum (kisarkan)

 TRY 4 : Roti telur satuuu.. haha

bagi tak membazir roti yang dah di potong empat segi tu.. kita guna balik dengan tutup atas telur yang dah masak tadi..  

 TRY 5 : ala2 roti bakar.,. sedapppp

dah try.. aku rasa macam roti bakar.. tapi bila buatkan untuk mak.. mak suka.. ehehe u should try okeii..

 TRY 6 : eskrem goreng.. 

ni trending tau sebelum keluar ready made kat tv,, uhuhu

 TRY 7 : karipap coklat with marshmallow ..

ni tak try lagi.. sbb taktau nak buat pastry karipap tu.. kalau korang dah try.. boleh la share yee kat komen.. =)

 TRY 8 : simple cookies 


TRY 9 : hotdog + egg 


TRY 10 : banana cookies covered with chocolate.. 


TRY 11 : roti gulung with strawberry coklat .



TRY 12 : pancakes tanpa tepung.. 



6 comments:

  1. Replies
    1. hehe .. cubalah buat. sy dah cuba . senang je .. =)

      Delete
  2. macam dalam resepi mudah tu kan, nampak mudah sgt cuma pastikan saja bahan2nya ada kan ..:) was here

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah .. betul tu.. tapi kalau dah terdesak. kita guna je brg yg ada kat rumah . kita modify sikit resepi. manelah tau lagi sedap kan.. hehe

      Delete
  3. Replies
    1. hee.. kna cuba dan rasa lah dulu baru betul sedap..

      Delete

Do comment this entry :)