Wednesday, 14 May 2014

Tips: CARA TACKLE HATI PEREMPUAN...

assalamualaikum semua. . hamboii tgk tajuk excited kan nak click.. haha aku terpikir tetibe kenapalah lelaki ni kalau nak mengayat awek mcm2 cara yg diorang guna.. tapiiiiiii anooyingg... rasa mcm nak kena ketuk pon ada.. hurm..
eh tetibe short message mcm ni.. cam tak kena je.. -____-
ok.. first thing first, bila korang yang rasa dah LAYAK untuk BERKAHWIN.. maka inilah cara2 yg korang patut guna.. tapi kalau yg tgh belajar lagi tu.. lagi2 sekolah rendah tuuu.. toksah lah tahu ye.. adik2 pg baca kitab dulu.. khatam kan al-quran dulu ye baru baca entry akak nihh.. hehehe 

1) TERUS TERANG

 bagi aku sebagai KAUM HAWA ni atau pon wanita.. ecehh.. aku lebih suka kalau lelaki tu yg mulakan dulu.. contoh " hai awak,, boleh saya nak kenal awak dan jadi kawan kepada ayah dan mak awak suatu hari nanti ? " - mcm isham proposed namee  hikss .. ini baru cara gentleman.. guys,  korang cakap je terus terang.. korang nak kenal ngan dia.. terima atau tak tu belakang kira.. yg penting korang dah luah apa yg korang rasa.. mana tau perempuan tu pon ada perasaan yang sama.. kalau aku, aku suka berkawan so anyone yg nak berkawan ngan aku.. aku akan layan macam kawan.. tapi kalau ada yg nak anggap lebih.. masa tu lah aku akan pikir sedalam2-nya.. then, kalau org tu adalah pilihan hati aku.. ada ciri-ciri lelaki yang akan jadi suami dunia akhirat aku.. aku akan kata " yesss.. i do" .. mcm drama mat salehhh gituwww.. umur pon dah 20-an so takde kot rasa nak berkapel2 ni...pikir yg halal aje skrg ni.. sape nak kapel aku bg pelangkung.. haaaa


2) JANGAN TERLALU MESRA

ok kat sini point yg agak PENTING.. sebab perempuan ni..dia pantang dan kuat jeles kalau tgk lelaki yg dia  dah mula suka atau syg... berkawan RAPAT atau terlalu MESRA dgn perempuan lain..  kau dah la luahkan perasaan kat dia yg kau suka kat dia.. nak jadikan isteri lah bagai.. dlm masa yg sama kau layan perempuan lain.. mentang2 kau ramai peminat.. semua kau layan sama.. so,mana keistimewaan perempuan yg kau minat tu? so the answer for your first proposal will be REJECTED! hey guys, please be sensitive if you want to tackle her heart.. ok ?

3) JANGAN TERLALU MENJENGKELKAN

hahaha ayat teruikkk sgt.. menjengkelkan tuu.. nak tau kenapa ? korang lelaki kalau nak mengorat anak dara org.. tgk2 la kiri kanan.. ini mak dia atau ayah dia ada kat sebelah kot.. korang boleh "peewiit pewiiitt.. nak kenal boleh ? " aduhh .. ni kalau dgr tak tgk muka pon lagi.. aku dah reject.. ni kalau aku lah eh.. hahaha ntah pape ngorat anak dara org mcm tu. ... kau ingat anak tikus agaknyaaa?? T_T dahlah mak ayah dia kat sebelah.. tak respek langsung .. ni memang tak boleh nak jadikan calon suami.. tahuu ??


4) DO SOMETHING DIFFERENT 

ehemmm.. for me org yang buat sesuatu kelainan ni nampak macam dia bersungguh2 nak dpatkan kita.. seriusly.. cara ni boleh buat aku jatuh cinta..hahaha sebagai contoh zaman sekarang ni kan zaman teknologi.. semua dihujung jari.. tapi apa kata buat kelainan .. mengorat guna surat balik ke.. nampak cam simple but it is too special .. bagi aku sgt istimewa kalau ada org bagi surat.. yelah zaman sekarang kan semua nak senang.. through the phone je nak berkenalan..tak pon facebook.. tapi cara2 cam tu mcm tak bersungguh lah.. sbb kalau dia boleh berkenalan ngan aku melalui facebook.. mungkin dgn perempuan lain pon dia boleh senang2 nak berkenalan melalui facebook jugak..  kalau tulis surat kan kena amik pen, kertas.. pastu kena tulis.. karang ayat.. pastu kena cari org atau cari cara mcm mana nak bg surat kat org yg kita suka tu.. dgn cara2 tu aku rasa mcm sweet je dan boleh buat hati perempuan ni cairrrrr =')  lagi2 hati aku.. hahahaha

ni cara lama.. masa sekolah2 dulu.. haha ntah pape .. --__--

5) TUNJUK CIRI KELAKIAN

haaa macam mana tuu.. ahaha ok tunjuk ciri kelakian kat sini maksud aku.. kalau perempuan yg kita minat tu perlukan pertolongan ke.. even benda kecik.. pergilah tolong dia.. buat2 caring ke.. lelaki kalau terlalu caring ngan perempuan ni pon boleh buat perempuan tu jatuh cinta sebab dia rasa special.. and plis jgn lah kau caring ngan semua perempuan.. tu namanya PLAYBOY ( ohh serik dah knal ngan mamat playboy.. so kena hati2 ok kaum2 wanita semua.. jgn jadi mangsa playboy .. hahaha ) then, kau kena lah tunjuk ciri kepimpinan sikit.. boleh handle event kolej ke.. pastu boleh jadi pengarah program ke .. ketua kelas pon boleh.. dari situ kau akan nampak macho masa tgh beri arahan.. hahaha .. ini tak ada sesetengah org tu.. asyik nak meniru.. perempuan tengok pon.. heiihh takleh jadi calon suami ni.. takde sifat tanggungjawab.. (betul ni.. tak tipu)

6) PENYAYANG 

oh kalau nak tgk lelaki penyayang sgt susah.. kadang2 ego.. so cukuplah kalau korang tunjuk tak pon buatlah secara ikhlas... tunjukkan sifat penyayang korang ngan ibu2.. tak pon ngan orang2 tua.. ngan anak2 kecik.. nampak ciri2 seorang lelaki yang baik..ciri kebapaan.. haha  ni pon boleh buat hati perempuan cair dan terpikat tgk korang..
aku minat aaron ni sbb dia ada ciri lelaki penyayang.. HEHEHE
7) PUJI 

hermm puji.. kaum hawa amat suka dgn pujian.. so pujilah si dia dgn pujian ikhlas.. bukan pujian yg dibuat2.. contoh masa tu dia selebet sgt pergi kelas.. kau pujilah cantiknya kasut.. baru beli ke? ( tapi kena make sure yg kasut dia tu memang nampak lawa.. nanti dia ingat kau perli dia pulak.. tak pasal2 kena reject.. hahaha ) 

8) JANGAN KOMEN BERLEBIHAN

hurmm kat sini point yg agak sensitif bagi kaum perempuan.. korang nak kenal ngan dia.. tapi ayat korang start macam ni " awak ni cantik, tapi kalau berisi sikit lagi hot " .. " awak kalau tukar style sikit mesti lagi cun".. " awak pandai memasak tak" ?? those questions buat perempuan rasa mengecil .. nak tau apa yg kecil?? tu haahh part HATI.. aduhh sakitt kot hati kalau kena tanya macam tu.. kau nak perempuan macam tu macam ni. kenapa nak ubah dia.. kenapa kau tak cari je yg betul2 badan berisi ke kan.. memasak.. benda tu kan boleh blajar lepas kawin.. dan mungkin skill memasak tu tak nmpak lagi sekarang.. tapi nanti lepas kawin kan sweet kalau kau pon ajar dia memasak.. so perkara2 kecik macam ni buat hati kaum2 hawa macam aku ni rasa 'kurang selesa untuk berkenalan ngan kau ' ..haha paham .?

p/s : setakat ni.. ni je la idea yg aku rasa bernas.. sebab aku pon mengalami benda2 ni.. hehehehe kalau nak share kisah korang.. silakan tulis di ruangan komen ehh.. feel free to comment me =

13 comments:

  1. Hai sy ni jnis pemalu,jd sy minta shabat² tolong carikan awek utk sy,tapi diorang just bg no fon ja so mcm mna sy nak mulakan prbualan dn mcm mna nak rapat dgn awek yg kita tak knal,,minta pendapat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai syah fikry. Pertama sekali terima kasih sudi baca entri tak seberapa ni. Saya taklah hebat sgt dalam memberi tips tackle perempuan ni. Sy cuma bagi pendapat je lah ye. Apa kata awak mulakan dulu dengan salam perkenalan. dan perkenalkan diri. Tapi bg sy lebih baik awak perhatikan dulu kehidupan seharian dia bagaimana melalui social media (Fb, twitter, ig ) supaya awak boleh tau dan masuk dengan gaya hidupnya . Tahu apa yg dia suka dan tak..(sbb ada sesetengah perempuan takkan balas kalau dia dapat message dari nombor yg dia tak kenal) Kemudian baru mulakan langkah dengan memberi message dan perkenalkan diri. Tu saja yg sy dapat bantu. :D

      Delete
  2. Terima Kasih laa.. Saye nk tlg kawan saya nk dptkan kekasih idaman die tp high cost high maintainance..

    ReplyDelete
  3. Pempuan skng ngn dlu lain , suma nk ada lpas kwin, dlu susah sama2 ok no hal, skng dh d umah , keta pe, asb brapa ada.. sng cita mcm ni la you have a lot a money they all come by him self automatik u just choice ..x yah pning ayt2 cita diwale haha... jgn tipu x nk duit so cri duit byk lpas tu settle

    ReplyDelete
  4. Owh blog baru sebelum ni baca blog2 lama je btw saya nak tanya mostly perempuan suka lelaki yg jenis funny tapi saya ni tak pandai buat lawak apa yg patut saya buat nini ? T^T

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy ada bg tips lain ... selain being funny.. awk patut be caring to your partner.. perempuan mudah cair bila lelaki caring dgn dia.. but dont over-caring.. it will turn to anoyying though.. heee just my two cents :)

      Delete
  5. Fuyoh, ade jugak blog macam ni, hehe

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum... Saya menyukai seorang perempuan and saya tak tahu macam mane cara nak mulakan perbicaraan.. Mohon nasihat kak

    ReplyDelete
  7. Tips yg bg surat tu sy penah buat haha ms nk bg kat dia tu mmg mengeletar satu bdn rs mcm tngh berhadapan dgn singa

    ReplyDelete
  8. Asslmkum admin. Sye minat kt sorg pmpuan ni tp dia minat kt org lain dan laki tu x ska dia. Cmne nk buat hati dia beralih kt sye?

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum.. Saya Faizal... Saya nak kenal dengan seorang perempuan ni.. Tapi sini ramai orang.. Macam mana nak ajak dia borak.. Berdua jer..Kat tempat kerja... Nak jaga maruah, dan hati dia jugak.. Take nak kecoh kecoh...biar saya ngan dia jer tahu... Tup tup kawin...

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum.. Saya Faizal... Saya nak kenal dengan seorang perempuan ni.. Tapi sini ramai orang.. Macam mana nak ajak dia borak.. Berdua jer..Kat tempat kerja... Nak jaga maruah, dan hati dia jugak.. Take nak kecoh kecoh...biar saya ngan dia jer tahu... Tup tup kawin...

    ReplyDelete
  11. Saya ada suka classmate saya ni,tpi dia ni pemalu mmang tak berbual dgan laki,insta dia pun tak approve klau lelaki.so mcam mana,saya ni agak pemalu jgak

    ReplyDelete

Do comment this entry :)