Tuesday, 30 April 2013

TIPS : cara tmbahkan berat

haii.. assalammualaikum .. nak cara cara untuk tambahkan berat badan? entri ni sesuai untuk korang ..hee


okey hari ni aku nak share dengan korang cara tambahkan berat badan.Hah bagi yang tercari-cari cara nak tambah berat badan tu bolehlah cuba cara ni.Thanks and credit to my friends Putra Nauritus sebab sudi share dengan aku.Aku pun dalam proses nak mencuba
DISIPLIN! JADUAL MAKAN 6X sehari.
Jadual putra :

1. Pagi (9 am)
nasi berlauk, plus makan suplement multi vitamin.

2. Makanan Sampingan (12 am)
makan makanan sampingan seperti roti dan susu protien

3. Makan Tengahari (2.30 pm)
 nasi berlauk

4. Makan Petang (5pm)
  kuih dan susu protien.

5. Makan Malam ( 8.30pm) 
 nasi berlauk

6. Sebelum Tidur
 makan pisang 2 biji


Kena makan lebih kalori untuk tambah berat badan
 3x nasi,dan 3x makan tambahan
(makanan tambahan boleh ikut citarasa korang yang penting kalori tinggi)

Hasil : Berat badan kawan aku bertambah 1.8 kg dalam masa 3 minggu

So apa yang korang perlu sekarang ni ialah multivitamin,susu protien dan juga pisang. (bagi bajek yang terhad boleh beli yang murah sebab kawan aku pun beli yang murah je )


Yang paling penting kena disiplin!! masa kena ikut.
(kalau susah sangat boleh set time dekat h.p)



Selamat Mencuba

#ini aku ambil dari blog kak nurul ain..dan bila aku cuba sendiri.. a ahh menjadi ! penah naik sampai 4kg tau.. tapi biasalah metabolisme tinggi kan.. sekejap je rasa 4 kg tuh wuwuwuw.. kepada sesiapa nk cuba..silakannn ..

4 comments:

  1. pengsan! org Cbuk kuruih..dia Cbuk nak gumuk...hihihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh eh... jgn pengsan dulu.. haha ermm dah kita kuruih.. sebab tu la nak gumukk :)

      Delete
  2. Haha..semoga berjaya :) jgn gumukk terlebih pulak :P

    ReplyDelete
  3. assalam dari bunda...semoga berjaya...

    ReplyDelete

Do comment this entry :)