Thursday, 31 January 2013

kesan WARNA pada DIRI..




assalamualaikum.. hikhik.. apa khabar semua?? sihat?? skema gila aku nih.. haha.. ok ok nak tanya ni.  korang pakai baju warna apa sekarang ni?? eh jangan bukak baju tu..aku tanya..korang pakai baju warna apa jer.. OPSS !! haa.. i just wanna share with you about what is the relation between COLOUR and YOUR  SELF-ESTEEM (semangat dalam diri)  bahasa inggeris la pulakk..ok tukar tukar,,.bagaimana warna mempengaruhi emosi.. ha.. siapa kata tiada kaitan.. kadang2..warna baju yang kita pakai tu mempengaruhi MOOD kita tau tak..jangan main ambil je.. hari tu time nak buat presentation.. tiba2 pakai baju gloomy.. hurmm spoil mood betul lah.. terus tak bersemangat nak present kan.. sebab tu aku nak share perkara yg kadang2 aku buat ni..


ISNIN         -----> PUTIH   =   KESUCIAN ROHANI

SELASA     -----> MERAH JAMBU/UNGU   =   KASIH SAYANG/TUMPUAN

RABU         -----> BIRU  =   PERHUBUNGAN/KOMUNIKASI

KHAMIS     -----> KUNING/OREN   =    PEMIKIRAN/TENAGA

JUMAAT     ----->  HIJAU   =   KESEIMBANGAN

SABTU        ----->  MERAH/MERAH HATI   =     KEBERANIAN

AHAD        ------>  HITAM      =   REHAT



6 comments:

  1. Awesome lah ... Mintak share kayy .. nty kita credit kat awak okey

    ReplyDelete
  2. dont have any specific color for specific day.

    but i like blue.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh.. i will search more later.. thanks for reading this.. i do love blue colour.. hehe

      Delete
  3. FOLLOWER AWAK YANG KE #174 :)

    ReplyDelete
  4. thanks following me.. cik ara :)

    ReplyDelete

Do comment this entry :)