Sunday, 15 July 2012

tips: cari JODOH

jodoh memang bukan kita yg tentukan..tapi ALLAH yg tentukan setiap individu telah tertulis jodoh masing2 di LUH MAHFUZ..cuma lambat atau cepat jer setiap org akan ketahui jodoh mereka... jadi apa yang nak kelam kabut sgt kan..chill lahh..tapi korang mesti KATA:

#“Bukan kita kena USAHA ke?”
memanglah kena usaha
tak akan saya nak duduk rumah tunggu orang msk meminang pulak kan?
tapi COUPLE is WRONG
baik kumpul duit~ persiapkan diri dgn tanggungjawab~
pergilah meminang seseorang yang berkenan di HATI

  #“Nanti kena REJECT macam mana?”
dah nak REJECT..nak buat apa?
fikir positif lah~ maybe ada yg lebih baik buat kita
Allah kan tahu apa yg terBAIK buat hambaNYA
kita kenalah REDHA dengan ketentuanNYA

#“Kalau dah berkenan dkt hati macam mana?”
lagi senang kalau mcm tu~ dah cukup duit & persiapan~
teruslah masuk meminang @ lagi best kahwin terus~
tak payah nak berCOUPLE bagai~ buat maksiat sahaje apa guna~
korang nak masuk SYURGA ke NERAKA r?
kalau belum cukup lagi tu~
simpan lah dalam hati~ cuba test berapa lama korang leh suka kat bdk tu?
maybe perasaan korang tu just CRUSH only~

#“Eleh~ budget ko baik sangat r? Ramai jer yang couple. Boleh jer aku tgk.”
Ye~ Saya tak kata saya baik. Korang yang menilai diri saya ini.
Macam mana korang NILAI or pandang..itu terpulang~
yang penting PANDANGAN Allah terhadap saya nanti bagaimana?
sbb nanti akhirat saya yang kena soal~
kenapa saya tak sedarkan kamu semua?
kenapa saya tak halang or nasihat rakan-rakan saya?
sekarang~ I have DONE my job~
nnt itu antara kamu dan Allah ek~


#“Mak & ayah restu lah.”
Memanglah mak & ayah restu~
tapi Allah restu ke tak ea?
korang FIKIRlah sendiri~
semua diberi AKAL untuk berfikir
saya yakin korang pandai menilai apa yang baik & buruk
ingat lah~ niat tidak memBENARkan cara~

  #perkahwinan tu satu benda yang SUCI
tapi manusia yang mengotori ikatan ini
oleh sebab terlalu mengukut budaya barat
semua benda yang HARAM pun boleh jd HALAL

  #fikirlah wahai RAKAN
kita ni umat akhir zaman
kiamat tu PASTI
kenapa korang tak SEDAR lagi
or korang tahu just buat2 tak tahu saje?
fikir-fikirkan lah~



3 comments:

  1. tips yg best :)

    Sapa Gila Blog Kat Sini ? Nak Tingkatkan Followers Korang Sampai Naik Mendadak ? Jom Join Segmen Baru Ni (!) :)

    http://www.cikfie.com/2012/12/segmen-aku-gila-blog.html

    ReplyDelete
  2. Teruskan berdoa...janji Allah lelaki yg baik akan bertemu jodoh dgn wanit yg baik dan begitulah sebalik nya. .. salam perkenalan kod tuan punya blog drpd : suteraungu87.blogspot.com

    ReplyDelete

Do comment this entry :)